scurt buletin meteo de an V la medicina

Dimineata – Modulul de Pediatrie. Cardio Pedi – bebelusi cu malformatii cardiace, copilasi neadusi la doctor sau observati cretin de tarziu ce acum sunt inoperabili, copilasi cu sansa sa mai traiasca mica, ingerasi cu probleme. Dar copii a caror viata de abia acum incepe. Boala, moarte. Transplant de ficat la copii nu se mai face la noi. RMN cardiac nu se face la Cluj sau se facea undeva dar acolo nu mai au anestezist pentru copilasi, anestezist au altundeva dar acolo nu au RMN cardiac. Cazurile sociale pot sa isi ia adio, pa. Pleci de la stagiu incarcat cu un soi de tristete.

Amiaz – Viorica Dancila viziteaza Clujul, trece pe la UMF. Intr-o tara cu un grad penibil de inalt de coruptie, ne frustram cand vine convoiul PSD, ne frustram ca si daca avem principii si coloana vertebrala si ne-am saturat sa fim iar umiliti de proprii nostri conducatori, in Romania un titan mare bate mai multi titani mici. Ne umilesc cei din strainatate cand isi pun mainile pe buzunare cand le zici ca esti din Romania, ne umilesc si ai nostri. Si se mai mira lumea ca noi, studentii romani, nu prea punem intrebari sau nu prea spunem ce credem cu voce tare. Stima de sine ca individ ce apartine unui popor umilit nu se preda bine la noi.

Seara – nici nu mai stiu cine sunt dupa ce dau jos coaja de tristete si frustrare. Singura metoda sa supravietuiesti psihic este sa ignori totul, ignorance is bliss, sau sa te faci frate cu dracul. Poti sa te mai opui?

Sa mergem la somn, nu somnul ratiunii, sa vina si ziua de maine, sa treaca si ziua de maine si sa supravietuim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s