Doua interviuri inainte de editia a II-a a conferintei Medici Pentru Tine

Medici-pentru-tine-2
“Am stat de vorbă cu Alexandra Oancea, iniţiatoarea şi fondatoarea acestui eveniment, cea care îşi pune energia şi priceperea pentru a lăsa un semn important în medicina românească. „Tu știi să previi?” este un pas, dar orice drum începe aşa.

Rep. : Chiar aşa, de ce e important să vină lumea la conferinţa ?

Alexandra Oancea: Este important să vină atât tinerii cât și adulții și am să explic de ce:

În primul rând, cred că noi oamenii toți suntem conectați unii cu altii – părinții care ne-au crescut, prietenii, colegii pe care îi vedem zi de zi – suntem o mare familie și putem avea grijă unii de alții prin gesturi atât de mici.

Am prieteni ai căror bunici au murit cu stadii avansate de cancer, când această boală a invadat tot corpul, când nu se mai putea face nimic. Nu au fost la un control medical de ani de zile, astfel că nu au putut depista din timp boala. Statisticile arată că acest lucru se întâmplă la majoritatea oamenilor din România – depistăm bolile când e foarte târziu. Nu credeți că dacă nepotul, fiul, sau chiar bunicul ar ști anumite noțiuni despre sănătate și prevenirea bolilor, ar fi evitată atâta suferință, atâția ani de agonie, poate o moarte prematură?”

Citeste mai departe pe https://www.clujmanifest.ro/interviu/de-ce-e-important-sa-mergem-la-conferinta-tu-stii-sa-previi-medici-pentru-tine/


Alexandra Oancea, studentă în anul 2 la Medicină şi coordonator al proiectului, ne-a povestit mai multe despre acest eveniment.

„Doresc să organizez un mare eveniment, cum nu cred că mai există în țară, de sănătate publică/educație pentru sănătate.” Spuneai în noiembrie 2015. Cum s-a dezvoltat ulterior?

Așa cum Eleanor Roosevelt spunea că „Viitorul aparține celor care cred în frumusețea propriilor vise”, așa și noi, studenții la medicină din Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, am crezut cu tărie într-o schimbare în România, o schimbare ce va consta în mai mulți oameni care să aplice prevenția, care să meargă din timp la doctor și care vor fi implicit mai sănătoși. Astfel, mâine va avea loc prima ediție a conferinței proiectului Medici pentru Tine. Vor veni să vorbească specialiști în domeniu, oameni foarte apreciați, pe înțelesul tuturor, despre prevenirea cancerului, alimentație și automedicație. Vom oferi vouchere cu reduceri de 10% și 20% la screeninguri preventive. Ne așteptăm să vină peste 1000 de oameni, pe facebook sunt peste 1500 de oameni interesați de eveniment, și peste 950 care au confirmat că vor veni, asta contorizând doar online-ul. Sperăm ca visul nostru să se împlinească. ”

Citeste mai departe pe http://revistabulevard.ro/2016/04/medici-pentru-tine-trebuie-sa-avem-grija-de-oamenii-din-jur-e-datoria-noastra-ca-studenti-la-medicina-viitori-medici/ interviu realizat de DIANA CÂMPEAN.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s