Despre festivalul ca o vacanță, SummerWell (experienta din 2014 si emotia pt 2015)

captura metropotam

Cred că oamenii din România ar trebui să meargă mai mult la festivaluri. Scriu asta pentru că în fruntea celor mai faine experiențe din viața mea sunt concertele.
Cel mai fain festival la care am fost vreodată a fost SummerWell 2014 la care m-am dus cu prietenii mei și Valentin. Atât SummerWell 2014 cât și SummerWell 2013 au fost ediții SOLD OUT! Am fost doar la cel din 2014, care a fost cel mai fain la care am fost eu vreodată din 3 uriașe motive:

1. Bucuria imensă a muzicii

E ceva inegalabil să mergi la un concert live, să dansezi alături de mulțime, să primești energia pe care ți-o transmit artiștii, fiecare în felul său unic, cu trăirea lui artistică proprie. M-am dus pentru Bastille (am stat în al 5-lea rând, iar Dan care deobicei coboară în mulțime la melodia Flaws a trecut chiar la 2 rânduri pe lângă mine, yay!) și Tom Odell. Mai îmi plăcea și Placebo (a intrat în istorie, he is giant!!!). Dacă vi se pare absurd să mergi la un festival pentru doar 2 trupe, vă zic că greșiiiiiiiiiți foarte tare, și aici intervine cel de-al doilea meu motiv:

2. Am descoperit artiști noi care au devenit apoi preferații mei.

Și aici vorbesc în primul și marele rând de The National. Doamne Iisuse, îți mulțumesc pentru această șansă! M-am dus la ei știind doar I need my girl, ca apoi să trăiesc o oră și ceva de magie. Cu The National am început primul an la medicină și prin melodiile lor am reușit să trec peste cruntul prim semestru de medicină.

Lui Valentin mai ales, dar și mie, i-a plăcut Reptile Youth. Acești băieți au făcut unul dintre cele mai faine show-uri văzute de mine vreodată, printr-un singur om. Nu vorbesc de efecte speciale, luminițe, ecrane, drone și explozii, nu a existat așa ceva, însă omul acesta a țopăit-sărit s-a lăsat purtat de mulțime de mi-a transmis până în ultimul fir de păr energia lui. I’ll never forget you, man!

Insta- Summer Well (1)

Prides sunt foarte cool (mai ales Out of the Blue). Mi-a plăcut că au rămas cu prietenele lor pe perioada festivalului să se uite și la celelalte trupe, i-am ochit și erau super chill băieții.

Așa că indiferent dacă nu știi toate trupele sau dacă pe youtube nu ți-a plăcut nuștiuce melodie de-a lor, go for it, give them a chance, s-ar putea ca ceva magic să se întâmple!

Dacă mai descriu și cum a fost Chloe, John Newman (mă duc să-l revăd la UNTOLD), 1975, mă întind foarte mult. Ideea e că nu eram fana lor, iar după festival mi-au rămas pe veci în playlist.

10584754_1447150312224935_396159064_n

3. Locația e ea însăși un loc magic, de vacanță

Se întinde pe un loc larg, verde, cu castel și lac. Erau șezloange (cinema în aer liber) și locuri de stat pe iarbă, trampuline, loc de făcut tatuaje, mâncare foarte bună (CALIF, I miss you so bad!!!). Go there for the weekend, eu dacă aș sta în București, cred că mi-ar place să alternez agitația de acolo printre betoane cu energia în natură de la Summerwell.

Summer Well 4

Summer Well 310603561_732939956752366_3073389300516873812_n

Ediția de anul acesta… Summerwell 2015

Aparent, trupele nu sunt foarte cunoscute publicului din România, dar cred că acest lucru e greșit, căci sunt cool și cei din 2015 (chiar dacă nu mai aduc un titan, precum Placebo, zum Beispiel). Eu vreau să merg anul acesta pentru La Roux (she is one cool girl), Kasabian – iubirea mea de când să dădea pe Radio Guerilla Underdog (apropo, știați că au fost headlineri la festivalul Glastonbury, anul trecut?). Anul trecut au venit 1975, anul acesta vin Circa Waves ce au cantat cu The 1975 si cu The Wombats. Foxes a cantat cu Bastille (headlinerii de anul trecut, din prima zi de festival) si a cantat si in deschidere pentru Pharrell Williams. Dan Croll are o piesa soundtrack in jocul Grand Theft Auto.

Chiar dacă nu cunosc toți artiștii, anul trecut a fost o experiență extraordinară, și tare mă bucur că tocmai cei pe care nu i-am cunoscut sau nu mi-au plăcut foarte tare de pe youtube, m-au însoțit apoi în următoarele experiențe de viață răsunându-mi în căști sau în minte.

Din păcate, nu vin și ai mei la București ca să îi aduc și pe frații mei Tudor și Mihai. Însă mi se pare foarte fain că accesul e gratuit pentru cei sub 12 ani și că zone de relaxare in cadrul festivalului include și o zonă de joaca pentru copii (așa că oameni din București, come and spend your weekend here!).

Summer Well, A festival like a Holiday, are loc anul acesta pe 8 si 9 august, pe Domeniul Stirbey din Buftea (a 5-a editie) (sursa). Anul trecut erau autobuze pregătite de organizatori ce plecau din București și care duceau direct la festival (în jur de jumătate de oră dura drumul, nu mai știu sigur) și și înapoi.

Așa că aduceți muzica și voia bună! Let’s make some memories!

captura obiectiv.info

 

2 thoughts on “Despre festivalul ca o vacanță, SummerWell (experienta din 2014 si emotia pt 2015)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s